Sturing&Ruimte festival 24 nov 2023

Sturing&Ruimte festival: Focus op de Juiste Aanpak

 

Op 24 november 2023 organiseren wij het derde Sturing&Ruimte festival “Focus op de Juiste Aanpak.” Een dag vol gave trainingen en workshops over methodisch zuiver én pragmatisch werken.

Het programma:

10:00               Inloop

10:30               Opening: Focus op de Juiste Aanpak

Tijdens de opening neemt Leo van de Vorst je mee in de meerwaarde van methodisch werken en bepalen welke aanpak het beste past. Hij zal met 2 minuten trainingen de essentie van diverse methodieken uitleggen en met praktijkvoorbeelden toelichten hoe je zuiver methodisch werken kunt
handhaven in de weerbarstige praktijk.

11:30                   Workshop ronde 1
Tijdens de eerste workshop ronde kun je kiezen tussen de volgende workshops:

Programmamanager in een interorganisatorisch netwerk
In de workshop van Saskia Bakermans zoomen we uit naar het programma-/netwerkniveau. Hoe manage je nu een interorganisatorisch netwerk zoals het VVT Platform Zuid-Oost Brabant? Saskia neemt ons mee in de praktijk van programmamanagement waarbij je met verschillende organisaties en hun verschillende belangen te maken hebt. Hoe zorg je als programmamanager in zo’n netwerk voor focus en samenhang?

Vandaag én de toekomst: van doelenboom naar project
Roger Janssen vertelt over de manier waarop de sector Strategie & Innovatie bij Waterschapsbedrijf Limburg werkt aan schoon & ecologisch gezond water vanuit duurzaamheid en maatschappelijke waarde. Maar hoe houd je dit bij elkaar met aandacht voor vandaag, morgen en toekomst? Een opgave waar ze een doelenboom voor hebben tot 2050 en die ze vertalen naar roadmaps met concrete projecten in het hier en nu.

12:30               Lunch

13:30               Workshop ronde 2
Tijdens de tweede workshop ronde kun je kiezen tussen de volgende workshops:

Complex project: eigen identiteit en een gezamenlijk doel
Eelke Visscher neemt ons mee in de manier waarop VNG een nieuwe werkomgeving realiseert met als onderlegger Het Nieuwe Samenwerken. Eelke is gedelegeerd opdrachtgever en hoofd Bedrijfsvoering van de hoofdgebruiker van het pand. Complex aan dit project is dat verschillende VNG-onderdelen aparte bedrijven zijn met eigen doelen en belangen voor de werkomgeving. Toch hebben zij als gezamenlijk doel: komen tot één identiteit. Hoe geef je ruimte voor eigen invulling zonder de sturing op het geheel te verliezen? Eelke legt het je uit.

Van theoretisch bountyeiland naar praktische jungle: agile en scrum
Hoe pas je de agile mindset en de methodiek van scrum vanuit de theorie het beste toe? Én hoe houd je tegelijkertijd oog voor de praktijk waar we dagelijks mee te maken hebben? Tijdens een van de workshops van ons Sturing & Ruimte festival gaan we van een theoretisch bounty eiland naar de
praktische jungle! Simone Schrijnemaekers van Sevagram neemt je hierin mee.

14:30               Expert Panel

15:00               Borrel

Prijs & locatie

De prijs voor deze trainingsdag inclusief eten en drinken is €149,- (excl. BTW). Inschrijven kan via deze link.

De locatie van het festival is The Social Hub Eindhoven (Stationsweg 1). The Social Hub ligt op 5 minuten loopafstand vanaf station Eindhoven Centraal. Parkeren kan naast het hotel (betaald).

We zien je graag op 24 november!

Heb je vragen over het festival? Mail ons gerust op sherpa@proven.nl