Paradoxaal oprekken

‘Balans’ in een organisatie is nooit de beste oplossing. Daarom helpen wij organisaties met paradoxaal kijken naar vraagstukken vanuit Sturing en Ruimte. De essentie van dit gedachtegoed zit in de begrippen van het drieluik en is de kern van paradoxaal oprekken.

Paradoxaal oprekken

‘Balans’ in een organisatie is nooit de beste oplossing. Daarom helpen wij organisaties met paradoxaal omdenken vanuit Sturing en Ruimte. De essentie van dit gedachtegoed zit in de begrippen van het drieluik en is de kern van paradoxaal oprekken.

Meervoudig kijken

Meervoudig naar problemen en vraagstukken kijken geeft je integrale inzichten. Wij geloven namelijk niet in 1 waarheid maar in meerdere waarheden. De kunst is om deze samen te brengen en meervoudige inzichten te verkrijgen. Het is niet meer het een óf het ander, maar we gaan naar de EN-EN gedachte waarbij de kijk van de ander altijd voor 50% waar is. Dan maak je verbinding.

Waardeer wat er is en voeg toe

Onze filosofie begint altijd vanuit het positieve. Waardeer wat er is: wat gaat er op dit moment al allemaal goed en waar ben je trots op? Om vervolgens pas te kijken wat er nog toegevoegd kan worden: waar zitten nog verbeterstappen?

Stop met balanceren

Blijf niet ‘stuck in the middle’, maar maximaliseer juist beiden. Niet een beetje van het een en een beetje van het ander, maar kom uit die comfortzone. Balanceren levert namelijk stress op.