Judith Werkhoven

‘Sherpa zijn is voor mij verbinding leggen!’

 

‘Ik tref vaak organisaties met visie. Organisaties die geweldige dingen aan het doen zijn, een prachtige (ontstaans)geschiedenis hebben en een duidelijk doel vooruit. Ik zie ook vaak medewerkers met hele gave ideeën, die gepassioneerd zijn over hetgeen zij doen en loyaal zijn aan de organisatie waarbij zij werken. Medewerkers met sterke onderlinge relaties en teams die bereid zijn om in elkaar te investeren. Soms zie ik echter ook een keerzijde: medewerkers met verschillende bondjes en wantrouwen tegen veranderingen. Teams die goed werk doen maar waarvan het werk niet in lijn is met het organisatiedoel. Organisaties waarin zelfs het managementteam door de waan van de dag niet meer weet wat de koers is.

Als Sherpa breng ik de passie en energie weer naar boven. Ik enthousiasmeer individuen en spiegel teams in hun samenwerken. Teams geef ik richting door de ‘top van de berg’ naar teamniveau te vertalen, alle neuzen dezelfde richting op te wijzen. Ik help focus aan te brengen en tegelijkertijd wendbaar te zijn.

 

Sherpa zijn, is voor mij kortom verbinding leggen. Verbinding tussen de organisatie (doelen), teams en individuen.’

Judith Werkhoven

 

Judith Werkhoven (1992) werkt sinds september 2017 bij PROVENPARTNERS. Hiervoor was zij werkzaam bij de Rotterdam School of Management. Judith is afgestudeerd in de Masters Organisational Change en Consulting en Zorgmanagement. Deze combinatie verklaart haar passie voor mensgerichte verandering; in haar aanpak betrekt ze actief de verschillende stakeholders om zo samen tot een gedragen richting te komen. Judith draagt als sherpa bij aan uiteenlopende projecten, zowel in publiek als privaat domein. Haar toewijding en open houding brengen mensen en organisaties in beweging. Ze overziet het geheel en is flexibel en pragmatisch in haar handelen.