Zorgondernemerschap en zelfsturing: durf te meten!

Met de veranderingen in de zorg is het niet vreemd dat ondernemerschap en zelfsturing zo hoog op de agenda staan. Bestuurders en zorgfinancials liggen wakker van de vraag of ze nog wel “in-control” zijn. De zorg die zij hebben is zeker niet overdreven aangezien verschillende zorginstellingen al de deur hebben moeten sluiten omdat er niet of te laat veranderd is.

Dick de Groot, Jos Breas en Dries Krens van Proven Partners hebben rondom dit vraagstuk een onderzoek uitgevoerd en hun bevindingen opgeschreven in het artikel Durf te meten op verandering: meten is weten in HEADLINE (vakblad voor financials in de zorg).  In het artikel stippen zij het belang van monitoring op verandering aan en de belangrijke rol die de zorgfinancial daarin heeft. In een notendop geven zij het volgende advies:

  1. Bepaal met behulp van een 0-meting waar de organisatie staat. Meet daarbij enerzijds hoe competitief de organisatie is in de zorgmarkt en kijk meervoudig hoe de interne organisatie functioneert.
  2. Bepaal met medewerkers de stip op de horizon voor de organisatie. Samen ambitie bepalen geeft energie en draagvlak voor de benodigde verandering die op ons afkomt.
  3. Ga aan de slag met kleine acties die positief bijdragen aan de reis naar de stip op de horizon. Benut ieders inzichten en talenten.
  4. Durf te monitoren op de voortgang. Dit bevordert een cultuur van leren en stelt de organisatie in staat om snel bij te sturen.

Het volledige artikel kan hier gelezen worden.

Bent u benieuwd waar uw organisatie staat en wat de volgende stap kan zijn in de ontwikkeling van ondernemerschap en zelfsturing? Onze sherpa’s gaan graag met u in gesprek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos Breas

PAR aanpak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie