Dit keer opende we de Masterclass Sturing & Ruimte, die plaats vond in het student hotel in Eindhoven, met een praktijkfilmpje van Saskia Bakermans, onze eerste gecertificeerde Sturing & Ruimte adviseur. Een mooi filmpje die laat zien hoe je de theorie toepast in de praktijk. Misschien dat er wel een van deze deelnemers volgend jaar zijn eigen praktijkfilmpje laat zien!

Uiteraard kwamen tijdens deze masterclass de dilemma’s, paradoxen en o.a. meervoudig kijken aan bod. Tijdens het touw trekken gaven de deelnemers aan het dilemma ook fysiek te voelen doordat er spanning op het touw stond tijdens het verkennen van het dilemma.

In de middag volgde de methode PAR. Samen hebben we de Positie bepaald van een fictieve casus. Wat is de ambitie en hoe kunnen we met kleine stappen (Reis) zorgen dat deze ambitie gehaald wordt? In groepen gingen ze aan de slag met deze fictieve casus en aan het eind van de middag presenteerde ze dit aan de andere groep.

Al met al een hele energieke dag met gemotiveerde professionals die nu aan de slag kunnen met Sturing & Ruimte!

Reageer